נא להמתין להופעת התפריט



 
טילים לשיגור לוויני תקשורת
הקטן טקסט הגדל טקסט טקסט רגיל

Ariane 5

Ariane 5 הוא מערכת שיגור אירופית מגוונת המיועדת לשגר מטענים למסלול גיאוסטציונרי או מסלול נמוך יותר המכונה LOE - Low Earth Orbit.

הטיל מיוצר באישור סוכנות החלל האירופית ESA -European Space Agency CNES - Centre National d'Etudes Spatiales כשחברת Astrium - EADS Astrium Space Transportation היצרנית הראשית . הטיל מופעל ומשווק על ידי חברת Arianespace כחלק מתוכנית Ariane . חברת Astrium בונה את הטילים באירופה וחברת Arianespace משגרת אותם מהבסיס בגויאנה הצרפתית.

ימדובר בטיל הממשיך את הדור הקודם של טילי Ariane 4, אבל אינו פיתוח מתקדם של הדור ההוא . פיתוח הטיל ארך עשר שנים ועלות הפיתוח נאמדת בשבעה מיליארד יורו. מאז שוגר הטיל הראשון בסדרת Ariane 5 הוא שוכלל ושופר בסדרה של דורות שונים המוכירם בכינויים G , +G , GS , ECA והדורה אחרון המכונה ES . שוכנות החלל האירופית תכננה במקור להשתמש בטילי הסדרה על מנת לשגר חללית מאויישת בשם Hermes . אבל הפרוייקט בוטל בסופו של דבר.

נושא הלווינים בחלק העליון של הטיל יכול להכיל שני מטענים SYLDA . השם SYLDA הוא קיצור של SYstéme de Lancement Double Ariane . אפשר לשגר שלושה לווינים , תלוי בגודלם, במיכלול אחר המכונה הSPELTRA - קיצור של Structure Porteuse Externe Lancement TRiple Ariane . ניתן לשגר עד שמוהנ מטענים משניים קטנים לצרכי מחקר או מיני-לווינים במכלול המכונה ASAP , קיצור של Ariane Structure for Auxiliary Payloads .

באמצע שנת 2007 הזמינה חברת Arianespace תשעים ותשעה משגרי Ariane 5 אצל חברת Astrium.

מרכיבים

השלב הראשי של Ariane 5 המכונה H158 ( בטילי Ariane 5 ECA הוא מכונה H173 for ) נקרא EPC - Etage Principal Cryotechnique - Cryotechnic Main Stage .הוא כולל מיכל גדול בגובה 30.5 מטרים בעל שני מדורים , הראשון עבור 30 טונות של חמצן נוזלי והשני עבור 25 טונות של מימן נוזלי ומנוע מסוג וולקן בבסיס , בעל כוח דחף של 115 טון-כוח (שווה ערך ל 1.13 מגהניוטון ). חלק זה של הטיל שוקל כ 15 טונות כשהוא ריק .

בצידי חלק זה מחוברים שני מגברים מסוג P238 של חומר דחף מוצק ( או מסוג P241 בטילים מדגם Ariane 5 ECA), כל אחד במשקל 277 טונות כשהוא מלא . כל אחד מהם מספק דחף של 630 טון-כוח ( שווה ערך ל 6.2 מגהניוטון ). את המגברים האלה ניתן לאסוף ולמחזר באמצעות מצנח . במשימות הראשונות הם אכן נאספו לצרכי בדיקה אבל לא עד היום נעשה בהם שימוש לשיגורים חוזרים .

השלב השני מורכז על גבי השלב הראשי ומתחת למטען המשוגר . ה Ariane 5G משתמש ב EPS - Etage A Propergols Stockables - שלב מאחסן חומר דחף ), אשר מתודלק ב MMH - monomethylhydrazine מונומתיל הידראזין ונ יטרוגן טטרא-אוקסיד בעוד ה Ariane 5 ECA משתמש ב ESC - Etage SupErieur Cryotechnique - שלב קריוגני עליון , המתודלק במימן נוזלי ובחמצן נוזלי . המטען וכל השלבים העליונים מכוסים בעת השיגור במעטפת המתפצלת ברגע שהמטען הגיע לגובה רצוי . ה Ariane +5G , Ariane 5 GS ו ES השתמשו בשלב עליון EPS משופר . שלב עליון מסוג EPS מסוגל לבצע הצתה חוזרת , תהליך שכבר הודגם פעמיים עד כה , פעם אחת לצרכי ניסוי ב 5 באוקטובר 2007 ופעם שניה ב 9 Mבמרץ 2008 , כשבוצעו שתי הצתות עבור ה ATV - Automated Transfer Vehicle על מנת להכניסו לעמדת חניה מעגלית . בעקבות ה הפרדות מטיל השיגור, הבוצעה הצתה שלישית על מנת להוציא ממסלול את ה שלב העליון.

 


© כל הזכויות שמורות * All trademarks are the property of their respective owners