נא להמתין להופעת התפריט



 
היסטוריה של השידור
הקטן טקסט הגדל טקסט טקסט רגיל

מי המציא את המונח TELEVISION ?

שני אנשים טענו להמצאת המונח טלוויזיה . הראשון היה הוגו גרנסבק, מי שהיה המוציא לאור של עיתון אמריקאי בשם Radio News ושל מגזין בשם Radio-Electronics ( שמו שונה בשנת 1993 Electronics Now . אינו יוצא עוד לאור).
בגליון אוגוסט של שנת 1928 של המגזין Radio News כתב גרנסבק : "המילה 'television' הוטבעה לראשונה על ידי במאמר שכותרתו 'Television and the Telephot' שהופיע בגליון דצמבר 1909 של מגזין Modern Electrics."
למטה : עטיפת המגזין של גרנסבק משנת 1928.
 



גרנסבק גם היה חלוץ בתחום הטלוויזיה המעשית בארה"ב .בחודש אוגוסט 1928 הוא החל להפעיל תחנת טלוויזיה בשם WRNY . התחנה פעלה בשיטת השידור המכאנית של ג'ון ג'לוזו מחברת Pilot Electric Company. בשיטה זו השתמשו בדיסק סורק בקוטר 61-cm (24 אינצ'ים ) עם 48 קוים לתמונה שסבבו במהירות של 240 סיבובים בדקה .
 
הטלוויזיה המכאנית של Pilot - חזית
שימו לב למסך הזעיר בתוך חלון בחלק העליון בחזית
הטלוויזיה המכאנית של Pilot - מאחור
גרנסבק גם פרסם בעיתון Science and Invention הודעה , שבכוונתו להתחיל ליצר מקלטים שיכללו מסך בגודל של בול דואר והזמין חובבי רדיו לצפות בשידור היומי, שנמשך חמש דקות . מעריכים שבאותה תקופה צפו בישדורים כ 2,000 איש. בקיץ אותה שנה החל גרנסבק להוציא לאור מגזין חדש בשם Television .

השני שטען להמצאת המונח "טלוויזיה" בשנת היה ממציא ומדען רוסי בשם קונסטנטין פרסקי. הוא טען, שאת המונח הוא הגה לראשונה בפומבי בפני קהל מאזינים במסגרת הרצאה שנשא בקונגרס החשמל הראשון שנערך במהלך התערוכה העולמית הראשונה שהתקיימה בפריס בשנת 1900 .
באותה עת הוא היה פרופסור לחשמל באקדמית הארטילריה של סנט פטרסבורג, רוסיה . המאמר שלו התייחס לעבודה של מדענים אחרים, כולל ניפקוב ובכמטייב, שניסו להשתמש בתכונות הפוטואלקטריות של סלניום כבסיס להמצאותיהם .

בהתחשב בתאריכים המופיעים על גבי מסמכים היסטוריים שונים ייתכן מאוד, שמדענים גרמניים היו אלה שהגו לראשונה את המילה Fernsehen, אותה תרגמו הרוסים למילה Televisija ושאותה פרסקי תרגם מרוסית לצרפתית כ Télévision. הדבר דווח מיידית בעיתון The Electrician בתור Television.
 


© כל הזכויות שמורות * All trademarks are the property of their respective owners