נא להמתין להופעת התפריט

הסקירה ניתנת להורדה בפורמט PDF  
2008 - סכום השנה
הקטן טקסט הגדל טקסט טקסט רגיל
כמו בכל סוף שנה גם הפעם אנו מתכבדים להביא סקירה מקיפה חדשה של מרבית האירועים החשובים של השנה החולפת . השנה החולפת היתה עמוסה בהתרחשויות בתחומים רבים והסתיימה בצל המשבר הכלכלי העולמי.קריאה מהנה. קוראים המבקשים להגיב ולהוסיף מתבקשים לפנות למערכת. התגובות והתוספות יתפרסו בעוד מספר חודשים ( ראו הערה למטה).
מאת : עלי שביט ©

חברות לווינים

מיזוגים ורכישות
אחרי שנה פוריה במיוחד של רכישות והשתלטויות על חברות לווינים קטנות ובינוניות מצד שלוש ענקיות הלווינים בעולם    Intelsat, SES ו Eutelsat  , חלה רגיעה מתמשכת בענף במהלך השנים 2007-2008 . באירופה נותרו  כיום רק כמה חברות לווינים עצמאיות קטנות .
בחודש אוגוסט 2008 התבטא ג'וליאנו ברטה מנכ"ל חברת Eutelat בנושא ואמר , שחברתו מתעניינת ברכישת חברת הלווינים היוונית-קפריסאית HellasSat . באמצע השנה התפרסמו שמועות שחברת  SES מתעניינת ברכישת חברת הלווין הישראלית  Spacecom   אך מעבר לגישושים ראשוניים בין הצדדים שלא נשאו פרי  הרעיון לא בא לידי מימוש.

חברות לווינים חדשות

Yahsat
  נסיכות אבו דבי הקימה חברת לווינים משלה בשם YahSat במסגרת פרוייקט שעלותו כמיליארד דולרים. בשלב ראשון מדובר בשני לווינים, שהראשון שבהם ישוגר לקראת סוף 2009 ואילו הלווין השני ישוגר בשנת 2010.
באבו דבי מייעדים ללווינים שני תפקידים עיקריים : הראשון
מסחרי, עם אפשרות להשכיר קיבולת לגופים מסחריים שונים, והאחר לשימושים צבאיים וממשלתיים של איחוד הנסיכויות ( שכבר הזמינו את מרבית הקיבולת המוקצית לשימושים אלה בלווין הראשון) ולמדינות שונות במזרח התיכון, צפון אפריקה ומרכז אסיה.
הפרוייקט הוא באחריות חברת Mubadala Development Co שבבעלות ממשלת אבו דבי עצמה. Thales Alenia Space ו Astrium זכו באוגוסט 2008 בהזמנה לבניית שני לוויני התקשורת, שיתבססו על פלטפורמה Eurostar 3000 של חברת Astrium. חברת Arianespace תשגר את Yahsat 1A ואילו הלווין השני ישוגר באמצעות טיל Proton על ידי חברת ILS - International Launch Services.
שני הלווינים יכללו משיבים ב C-band, Ku-band וב Ka-band והם יכסו אזור הכולל שמונים וחמש מדינות ברחבי המזרח התיכון, אפריקה, אירופה ומערב אסיה.

Protostar
  אחרי הרבה ציפיות נכנסה חברת הלווינית האסייתית החדשה לפעילות שוטפת עם שיגורו המוצלח ב 7 ביולי של לווינה הראשון Protostar 1. במקור נבנה הלווין בשם
Chinasat 8 אך יצואו לסין נאסר על בעקבות אמברגו שהטיל הממשל האמריקאי. הלווין אוחסן מספר שנים במחסני החברה היצרנית ולאחר שנרכש על ידי החברה הנוכחית עבר במשך תקופה ממושכת שידרוג מקיף. בתחילת 2008 רכשה חברת Agrani Satellite Services,חברה בת של קבוצת Agrani ההודית, חבילה של 14% מהמניות של ProtoStar תמורת 64 מליון דולרים וקבלה תמורתם 14 משיבים ב Ku-band בלווין, שישמשו להפצת חבילת הלווין שלה Dish TV ההודית. בכך גם הפכה Agrani לחברת הפרטית ההודית הראשונה שהיא שותפה בלווין תקשורת מסחרי פרטי והחלק שלה בלווין אף מכונה Agrani.

KazSat על פרשת דרכים
  חברת הלווינים של קזחסטאן מצאה את עצמה באמצע שנת 2008 ללא לווין, לאחר שכל הניסיונות של היצרנית הרוסית לתקן את התקלה החמורה שפקדה את הלווין הראשון שלה KazSat-1 לא צלחו . המצב החמיר עוד יותר את היחסים הקשים השוררים כיום בין קזחסטאן לממשלת רוסיה בכל הקשור לשיגורים מבייקונור. רוסיה חוכרת כידוע את מתקן בייקונור שבקזחסטאן תמורת 150 מליוני דולרים בשנה.
מתקן זה משמש אותה לשיגורים משל עצמה וכן לביצוע שיגורים מסחריים עבור חברות בינלאומיות שונות. בשנת 2008 המשיכה ממשלת קזחסטאן ללחוץ על רוסיה לחדול משיגור לווינים באמצעות טילים מבוססי הידראזין, המשמש כדלק טילים ונחשב לחומר מסוכן מאוד וידוע כקרצינוגן ( מעורר סרטן). ממשלת רוסיה ממשיכה להתעלם מהבקשות מצד ממשלת קזחסטאן . זו מצידה החלה לנקוט בסחבת מכוונת במתן היתרי שיגור וכן ( המוקנים לה על פי ההסכם בינה לבין ממשלת רוסיה) ובחודש אוגוסט עוכב השיגור של לווין צילום תאילנדי שיוצר על ידי תעשיית החלל הרוסית . בסופו של דבר שוגר הלווין מאתר רוסי הסמוך לגבול עם קזחסטאן.
בסוף חודש אוקטובר הודיעה החברה הרוסית שהתקלה האחרונה, במהלכה אבד קשר עם הלווין, נפתרה וכי היא מחזירה אותו למסלולו הקבוע ולפעילות שוטפת , אך בתחילת דצמבר פורסם רשמית ברוסיה, כי הלווין הוכרז אבוד והפעם באופן סופי.  

QuetzSat
  QuetzSat היא שותפות מכסיקנית בראשה עומדת Grupo Medcom, קבוצת מדיה מקומית המחזיקה בתחנות טלוויזיה שונות , בתי הוצאה לאור ורשתות לווין מסחריות .שותפים אחרים בחברה הם ריקרדו ריוס פרר, לואיז מרטינזארגואלו ו חברת SES AMERICOM והחברה האם שלה SES GLOBAL בחודש נובמבר חתמה החברה עם הסכם עם חברת SES במסגרתו תהיה האחרונה אחראית
על הזמנה, שיגור וניהול לווין התקשורת של החברה שייקרא QuetzSat-1 שישוגר במהלך שנת 2010.

Intelsat New Dawn



  חברת הלווינים Intelsat הודיעה באמצע חודש דצמבר על הקמת שותפות עסקית חדשה עם קבוצה מדרום אפריקה בראשה עומדת חברת ההשקעות Convergence Partners. השותפות תשקיע ביצור ושיגור לווין תקשורת חדש שיוצב ב 33 מעלות מזרח וישרת את יבשת אפריקה .
הלווין החדש ייקרא בשם Intelsat New Dawn והוא יכלול מערכות שיאפשרו שירותי פס רחב, שידורי טלוויזיה ליבשת והוא צפוי להכנס לשירות במהלך שנת 2011. הלווין יופעל וישווק במסגרת המערך הבינלאומי של לוויני חברת Intelsat.
השותפות בחברה סיימו לאחרונה לחתום על ההסכמים הקשורים במימון הפרוייקט שעלות של כ 250 מליון דולרים

יותר ממחצית מתוך 28 משיבי הלווין ב C-band ו 24 מהמשיבים ב Ku-band שברוחב בפס של 36 MHz כבר הוזמנו בחוזים שהתקבלו מלקוחות שונים, ביניהם Vodacom International Ltd , Gateway Communications Africa (UK) Ltd , Zain Nigeria ו Gilat Satcom.שווי הזמנות שהתקבלו עד כה נאמד ב 350 מליון דולרים וחלק מהחוזים הם לתוקפה של 15 שנה.

שווקים מתעוררים

ונצואלה
לווין התקשורת Simon Bolivar שוגר ב 30 באוקטובר וונצואלה נכנסה למועדון היוקרתי ההולך ומתרחב של מדינות המחזיקות לווין תקשורת בחלל . הלווין, המכונה בשלל שמות - Simon Bolivar 1, Venesat 1 וגם Venezuela 1 - מבוסס על פלטפורמה סינית מדגם DFH 4 , יוצר בסין על ידי חברת CGWC - China Great Wall Industry Corp ושוגר מאתר Xichang באמצעות טיל סיני מדגם CZ-3B. בלווין 12 משיבים ב C-band ו 14 משיבים ב Ku-band . משקל הלווין בעת השיגור 5,100 ק"ג ותוחלת החיים המתוכננת שלו היא 15 שנה. הלווין, הממוקם ב 78 מעלות מערב, ישמש להפצת שידורי טלוויזיה ואינטרנט בפס רחב למדינות אמריקה הלטינית.
נשיא ונצואלה הוגו צ'אבז מחזיק את דגם הלווין בעת טכס החתימה על הזמנת לווין התקשורת הראשון עבור מדינתו

אנגולה
ממשלת אנגולה אישרה את פרוייקט Angosat. סוכנות הידיעות הרשמית של אנגולה ANGOP הודיעה , שממשלת אנגולה חתמה על חוזה עם התאגיד הרוסי Rosoboronexport המסדיר את כל ההליכים הפורמליים ליצור, שיגור ותפעול הלווין , כולל הכשרת כוח אדם וכל התשתיות הנחוצות בעלות של 327.6 מליון דולרים.

ארגנטינה
סוכנות הידיעות של ארגנטינה Telam דיווחה, שארגנטינה מתכננת לשגר לווין תקשורת חדש בשם Arsat-1 בעוד שלוש שנים. הפרוייקט הופקד בידי הסוכנות הממשלתית לפיתוח בתחומי הגרעין, המדע, החלל והרפואה Invap וחברת התקשורת הלווינית הממשלתית ARSAT - Empresa Argentina de Soluciones Satelitales , שחתמו על חוזה לתכנון ויצור לווין מתוצרת מקומית שישוגר בשנת 2011 ויוצב ב 72 מעלות מערב ויספק שירותי טלפוניה, אינטרנט ושידורי טלוויזיה באמריקה המרכזית והדרומית .עלות הפרוייקט נאמדת ב 270 מליון.

אירן
ארה"ב אומרת, ששיגור הלווין האירני שבוצע בחודש ספטמבר נכשל ואילו אירן, מצידה, ממשיכה לפזר עשרות הודעות בתקשורת הבינלאומית לגבי יכולתה בתחום פיתוח טילי שיגור של לווינים וטכנולוגיית לווינים בכלל. עם זאת אנליסטים אומרים, שניסיון השיגור מציין התקדמות בכיוון פתוח כלי נשק נוסף .עובד בכיר במודיעין האמריקאי אמר, שהטיל כשל זמן קצר אחרי שיגורו ולא הצליח להגיע למסלולו המתוכנן. צפו בסרטון וידאו של השיגור . אירן מיהרה להסתיר את המידע ובחרה להתעלם מהידיעה האמריקאית תוך פיזור מידע רב על תוכניותיה העתידיות בתחום החלל.

ניגריה

נשיא ניגריה אישר הקמת מרכז מקומי ליצור תשתיות לווינים .לדברי הפרופסור רוברט בורופיס, העומד בראש NASRDA, שהיא הסוכנות הלאומית לחקר ופיתוח החלל של ניגריה, המטרה להגיע ליצור מקורי של לווינים בשנת 2012. לדבריו, ניגריה הצליחה להבטיח שירותי שיגור באמצעות טיל דנייפר Dnepr מתוצרת רוסיה עבור לווין הצילום הבא שלה שייקרא Nigeria SAT-2, ששיגורו מתוכנן לרבע האחרון של שנת 2009. הוא הוסיף ואמר, שנשקלה גם האפשרות להשתמש בטיל Falcon של חברת SpaceX האמריקאית, אבל בסופו של דבר הועדף הטיל הרוסי בשל "מורשת השיגורים" הותיקה שלו.

לניגריה יש כיום שני לווינים בחלל : לווין צילום בשם Nigeria SAT-1 מתוצרת Surrey Satellite Technology Limited הבריטית ( שנרכשה השנה על ידי חברת EADS Astrium ) ולווין תקשורת בשם NIGCOMSAT-1 מתוצרת חברת Great Wall Industry Corporation הסינית.

עם הקמת מתקני היצור המקומיים מקווים בניגריה לשים קץ לרכישות של לווינים זרים. במקביל, מתוכננות רכישות של לווינים זרים אחרים בשנתיים הקרובות.
לדברי בורופיס, המרכז ליצור תשתיות לווינים הניגרי החדש, שבנייתו אושרה על ידי נשיא ניגריה, יכונה Satellite Assembly Integration and Test Centre. סוכנות החלל הניגרית כבר איתרה חברה מתאימה שתפתח את המרכז וכעת הנושא נמצא בשלב האישורים הרשמיים. בורופיס אמר שהוא מקווה שבתוך ארבע שנים ניתן יהיה להתחיל בבנית לווין מקומי במתקנים החדשים. לדבריו, יצור מקומי עשוי לצמצם את עלויות לווין כזה ב 50% ולהגדיל את מספר השיגורים.

בחודש נובמבר נודע ש Nigcomsat-1 יצא מכלל פעולה לאחר שתקלה טכנית גרמה להתרוקנות מצבריו.

צפון קוריאה
"אנחנו מסוגלים לשגר לווין בכל עת"

בצפון קוריאה ציינו בסוף חודש אוגוסט עשור לשיגור טיל ה Taepodong-1 שלדברי שופרות התעמולה שלה מסוגל לשגר לווינים לחלל . ציון האירוע כלל גם איזכור לגבי היכולת של הטיל לשגר לחלל לווינים בכל רגע. Taepodong-1 הוא טיל בליסטי תלת-שלבי לטווח בינוני שפותח בצפון קוריאה . מקור הטיל הוא בטילי סקאד Scud . בצפון קוריאה אומרים, שהטיל מיועד לשמש מערכות שיגור גרעיניות ולשיגור מטענים אחרים לחלל. ברדיו פיונגיאנג נאמר ביום השנה העשירי לשיגור ההיסטורי, ש "הטכנולוגיה במדינתנו הגיעה לרמה כה גבוהה שאנו מסוגלים לשגר לחלל לווין בכל רגע נתון" . לדברי הרדיו, מדענים אמרו שצפון קוריאה תמשיך לשגר בעתיד לווינים נוספים בשם Kwangmyoungsong.

לוויני צילום

GEOEYE-2
חברת ULA - United Launch Alliance , שהיא חברה בת של יצרנים הלווינים האמריקאית Boeing, שיגרה ב 6 בספטמבר לווין צילום מתקדם בשם GeoEye 1 מבסיס חיל האויר ונדנברג שבקליפורניה. הלווין, ששוגר באמצעות טיל Delta II אמריקאי, עלה 502 מליון דולרים ומומן באופן חלקי באמצעות הסוכנות האמריקאית למודיעין גיאו-חלל. הלווין יספק תמונות בהפרדה גבוהה של 41 ס"מ.
GeoEye 1 הלווין

RAPIDEYE
חמישה לוויני צילום של חברת RapidEye שוגרו ב 29 באוגוסט ממרכז השיגורים בייקונור שבקזחסטאן באמצעות טיל Dnepr מתוצרת רוסיה. Jena-Optronik מהעיר ינה שבגרמניה תכננה ויצרה את כל מערכות הצילום שהותקנו בלווינים.

RapidEye הוא פרוייקט של לווינים קטנים, שנועדו לבצע ניטור של פני כדור הארץ . המערכת מיועדת לחברות ביטוח, חברות מזון, חקלאים וכן סוכנויות ומוסדות ממשלתיים ברחבי העולם הזקוקים למידע איכותי ומעודכן באיכות גבוהה.
RapidEye לווין

הלווינים הוצבו במסלול מסונכרן שמש במרחק של 630 ק"מ מפני כדור הארץ כשהם נמצאים במרווח של 19 דקות במסלול, מה שמבטיח צילומים תכופים של אזורים בעלי ענין מיוחד ללקוחות .

מערכת RapidEye תצלם כל מקום בעולם בכל קוי הרוחב +/- 75 מעלות בתוך יממה ותכסה את כל השטחים החקלאיים בצפון אמריקה ואירופה בתוך פרק זמן ממוצע של חמישה ימים .

לוויני טלפוניה ונתונים

GLOBALSTAR
חברת הטלפוניה הלווינית Globalstar החלה בהכנות לאספקת שירותים אלחוטיים מהדור הבא בד בבד עם אספקת הלווינים הראשונים מהדור הבא שלה, שצפויה בעוד פחות משנה. Globalstar ,שהיא כיום הספקית הגדולה בעולם של שירותי טלפוניה ונתונים באמצעות לווינים למכשירים ניידים המיועדים לאנשי עסקים, גופים ממשלתיים ופרטיים הודיעה בחודש ספטמבר, שחברת Thales Alenia Space החלה בהליכי יצור, הרכבה, שילוב ובדיקות של לוויני התקשורת מהדור הבא שלה שמפעליה בקאן שבצרפת. החוזה לבניית הלווינים נחתם בחודש נובמבר 2006 והוא כולל אספקה של 48 לווינים. בחודש ספטמבר 2007 חתמה Globalstar על הסכם לשיגור לווינים אלה עם חברת Arianespace שצפויים להתחיל במחצית השניה של 2009. הלווינים של Globalstar ישוגרו באמצעות טילי Soyuz, באמצעותם שוגרו בהצלחה כל 32 לוויני הדור הראשון של החברה.

כל לווין מהדור הבא של החברה יכלול 32 משיבים ב C-band, ב S-band וב L-band ומשקל כל לווין כ 700 ק"ג. תוחלת החיים היא 15 שנה והספק השידור של כל לווין בתום תקופת השירות צפויה לעמוד על 1.7 קילוואט.

לוויני GPS

GLONASS

טיל Proton שיגר בתחילת אוקטובר שלושה לווינים נוספים למערך לוויני הניווט הרוסיים ההולך ומתחדש במהירות. מערך לוויני Glonass, התשובה הרוסית למערך לוויני ה GPS של ארה"ב, מונה כעת 16 לווינים. על פי סוכנות החלל הרוסית, לווין אחד עובר כעת סדרת תחזוקה ואחד עומד לצאת מהשירות, מה שמותיר במערכת 14 לווינים בפעילות מבצעית יומית. מערכת לוויני Glonass מנוהלת על ידי הצבא הרוסי והיא משגרת שני אותות ניווט למשתמשים צבאיים ואזרחיים. הערוץ האזרחי מספק מיקום בטווח דיוק של 60 מטרים.

על מנת לספק כיסוי מעטפת מלא של כל רוסיה, יש צורך במערך של 18 לווינים הממוקמים בשלושה מישורים מסלוליים ומערך בן 24 לווינים על מנת לספק כיסוי גלובלי. פקידי ממשל רוסיים רוצים, שעד שנת 2011 יהיו במערך Glonass בסך הכל 30 לווינים, כולל לוויני גיבוי. שלושה לווינים נוספים בסדרה ישוגרו השנה במהלך חודש דצמבר ולווינים נוספים ישוגרו בשנה הבאה

טילי שיגור חדשים

KSLV-1
מכון המחקר לתעופה של דרום קוריאה KARI, המשמש גם כסוכנות החלל של מדינה זו הודיע, ששיגור הטיל החדש KSLV-1 - Korea Space Launch Vehicle נדחה לרבע השני של שנה הבאה בשל עיכובים באספקת רכיבים, שנועדו להשלמת הבניה של כן השיגור. הדחיה נועדה לאפשר ביצוע בדיקות נוספות של מערכת הטרום טיסה של הטיל. על פי התוכנית המקורית תכננה KARI לשגר את ה KSLV-1, שנועד לשגר לווינים לחלל, ב 21 בדצמבר 2008 ממרכז החלל Naro שבמחוז ג'אולה הנמצא בדרום המדינה .

ההודעה על העיכוב בשיגור הטיל היה צפוי, לאחר שמרכז הפיתוח והמחקר הרוסי כרוניצ'ב שברוסיה, המספק לדרום קוריאה את הטכנולוגיה הנחוצה לפרוייקט הודיע על איחור באספקת כלי הנסוי הקרקעי שנועד לבחון את מנוע הטיל ומערכת הדחף שלו על הקרקע. הרוסים גם ביקשו לעכב את שיגור הטיל בטענה, שכן השיגור שהולך ונבנה כעת באתר לא יהיה מוכן לשימוש בחודש מרץ 2009.

הצלחה לחברת SpaceX

אחרי שלושה שיגורים לא ממש מוצלחים שיגרה SpaceX הצעירה בהצלחה את טיל Falcon 1 פרי פיתוח עצמי. בחברה גם הובעה שביעות רצון מביצועי המנוע החדש מדגם Merlin 1C שהחברה מתכוונת להתקין בטילי ה Falcon 9, אף הם פרי פיתוחה.
FALCON 1
© SpaceX

מתקן לשיגורים בטילי Soyuz בגויאנה הצרפתית
במהלך השנה החולפת נמשכה בניית המתקנים באתר החדש בגויאנה הצרפתית שנועד לאפשר שיגורים באמצעות הטיל הרוסי Soyuz. זהו פרוייקט מסחרי משותף של Arianespace ותעשיית החלל הרוסית. מדובר בטיל בגודל בינוני שישוגר במקביל לשיגורים באמצעות טילי Ariane 5, המיועדים בעיקר לשיגורים של מטענים כבדים יותר וכן במקביל לשיגורים של מטענים קלים במיוחד שיבוצעו בעתיד באמצעות טילי Vega, שנמצאים עדיין בשלבי פיתוח. שיגור הבכורה באמצעות טיל Soyuz מתוכנן להתבצע במחצית השניה של שנת 2009.
SOYUZ כן השיגור בשלבי
© Arianespace



סיכסוכים בחלל
אי הסכמה התגלתה בין חברות הלווינים Asiasat, Protostar ו Intersputnik לגבי השימוש בעמדה הלווינית ב 98.5 מעלות מזרח שהוקצתה כביכול לשימושה של חברת Protostar . זאת, לאחר שחברת Asiasat טענה, שעמדה זו מיועדת לשימושה זה שנים על ידי ה ITU וכי שתי החברות האחרות הן בעלות זכויות משנה בעמדה זו. איגוד התקשורת הבינלאומי פרסם בתחילת נובמבר הודעה לפיה כל ההיתרים שבידי חברה Protostar כשרים וכי אין מניעה להמשך פעילותה בעמדה שהוקצתה לה .

המשך בעמוד הבא

יש לך תגובות, הערות, תיקונים או תוספות ?
תגובות הקוראים יתקבלו בברכה : אתם מוזמנים להעיר, להגיב לתקן ולהוסיף. התגובות יתפרסמו בסוף החודש. מעוניינים להגיב ? שלחו הכל ל webmaster@satil.com. יש לציין שם מלא (ש פורסם בתגובות בראשי תבות בלבד).

  תגובות? הערות? תיקונים ? טעויות ?
ראו למטה
© אתר החדשות הישראלי היחיד בתחום שידורי טלוויזיה ורדיו בלווינים , ערוצים בלווינים, שידורי טלוויזיה בהפרדה גבוהה HDTV בלווינים - Satellite Television and Radio , HDTV and IPTV News
הצטרפו לעדכן החדשות
ביטול מנוי לעדכן האתר
watch Isarel TV channels via satellite
ערוץ הראשון בלווין , ערוץ 2 בלווין , ערוץ 10 בלווין , ערוץ 33 בלווין , ערוץ הכנסת בלווין
חדשות ועידכונים
עידכוני ערוצים בלווינים channels updates on satellites
חדשות המזרח התיכון
Newsletter
עדכן האתר
הכל על לווינים
מידע בסיסי למתחיל ולמתעניין בנושא לווינים
כתבות ומאמרים בנושאי תקשורת לווינים
לווינים ושיגורים
הכל על לווינים
חברות לווינים
טלפורטים
פוסטרים של שיגורים
חברות לשיגור לווינים
מדריך שיגורים מתוכננים


ערוצים וחבילות
ערוצים ותוכניות
חבילות ערוצים בתשלום בלווינים
שידורים בהפרדה גבוהה HDTV
ערוצים ישראליים בלווינים
israeli TV and radio via satellite
ציוד והתקנה
חדשות ציוד
יצרני ציוד קליטה
חישובים להתקנת ציוד קליטה מלווינים
הצלחת שלי - קוראים כותבים ומספרים
מתקיני ציוד קליטה מלווינים בישראל
חנויות לציוד קליטה מלווינים בישראל
היסטוריה ונוסטלגיה
תולדות התקשורת המשודרת בישראל ובעולם
היסטוריה של השידור והטלוויזיה בוידאו
קישורים
בניה ושיגור לווינים
תקינה ורגולאציה בעולם
טלפורטים
אינטרנט לוויני
חנויות ציוד באינטרנט
תערוכות מקצועיות
פורומים ואתרים בנושאי לווינים וקולנוע ביתי
אתרים נוספים
GoDigital : שידורים דיגיטאליים קרקעיים - רדיו וטלוויזיה : DVB-T, DVB-H, DMB , DAB ו +DAB
Newsletter
עדכן האתר
אודות האתר
contact us קשר
advertise פרסום

תנאי שימוש
about trademarks used in this site
קידום אתרים SEO
Watch IBA Israel TV channel 1 , Israel TV in Arabic - Channel 33 , Israel Channel 2, Israel Channel 10, and Israel's Knesset Channel via satellite