נא להמתין להופעת התפריט



 
היסטוריה של השידור
הקטן טקסט הגדל טקסט טקסט רגיל

חברות ותיקות : Superscope

החברה החלה את דרכה בתחילת שנות החמישים של המאה שעברה, כשאחים טושינסקי פיתחו תהליך צילום של סרטי קולנוע למסך רחב בשם "Superscope" . בשנת 1957 הקימו האחים את חברת Superscope Inc. . אבל שיטת הצילום של האחים זכתה לתהילה קצרת ימים וחברת הסרטים האמריקאית RKO Pictures השתמשה בשיטה רק לצילום של תשעה סרטים בלבד ואולפני דיסני לגירסה מחודשת של הסרט פפנטזיה שהוצגה בשנות החמישים המאוחרות.

cab, 1957 ביקרו אחרבעה האחים לבית טושינקי - ג'וזף, איוינג, נתן ופרד- ביפן שם הם נפגשו עם מנהלים מחברת Sony. הם גילו, שקו המוצרים של Sony כבר כלל שבעה דגמים של מכשירי הקלטה ( אודיו) שהיו גם הראשונים בעולם שכללו מגבר מובנה . האחים הבינו מהר את הפוטנציאל הגלום בשיווק מומצרים אלה בשוק האמריקאי ותוך חודשים ספורים הצליחו להשיג מסוני חזוה שיווק בלעדי לארצות הברית . השותפות הצליחה במיוחד הודות להבנת האחים את הצרכים של השוק האמריקאי ויכולתה של סוני לתכנן וליצר מוצרים איכותיים . עם זאת, במשך כל השנים בהן שתפו החברות פעולה הן המשיכו להתקיים כחברות נפרדות ועצמאיות.

בשנות השישים של המאה שעברה יצרה חברת Sony מגוון מכשיריה קלטה מבוססי סלילים (reel-to-reel ) תחת המותג המשותף Sony/Superscope וזאת, עד ה 1 בינואר 1975, כש Sony רכשה בחזרה את זכויות השיווק של מכשירי ההקלטה מידי Superscope. בשנת 1973 ראו ב Superscope את הנולד והחלו ליצר ולשווק בכל רחבי העולם מכשירי הקלטה ניידים מבוססי קלטות .

בשנת 1964 רכשה Superscope Inc. את החברה של סול מרנץ שיצרה אז מוצרי אודיו איכותיים יוקרתיים . פס היצור של Marantz כלל מגברי סטריאו, מקלטים משולבים במגברים ונגני תקליטים ששווקו בכל רחבי העולם.

בשנת 1971 רכשה Superscope מחצית מהמניות של חברת SRC - Standard Radio Corporation היפנית שיצרה אז את מוצרי Marantz עבורה . זו היתה הפעם הראשונה שחברה אמרקיאיתהורשתה לרכוש מחצית מהמניות של חברה יפנית שמניותהי נסחרו בבורסה .בחדוש מרץ 1975 שינתה SRC את שמה ל Marantz Japan. חברת Superscope cהמשיכ ליצר ולהרכיב את מ וצרי Marantz בארצות הברית ובמדינות אחרות באסיה.

ב 1980 מכרה Superscope את מניותיה ב Marantz Japan Inc. לחברת Philips ההולנדית.
Superscope Inc. הגיעה לשיא פריחתה באמצע שנות השבעים של המאה שעברה . בשנת 1976 הפעילה החברה ארבעה מפעלי הרכבה ברחבי העולם . החברה גדלה בכל רחבי העולם והקימה חברות בנות בצרפת, גרמניה ובריטניה ובנתה מרכז פעילות ויצור ענקי חדש בקליפורניה. במפעל החדש יצרו מאות עובדים מוצרים שונים ביניהם מגברים של Marantz , מערכות סטריאו ורמקולים של Superscope . החברה הנהיגה מערכת בקרת איכות קפדנית והשיקעה המערכות מיחשוב וטלפון מתקדמות לתקופה תוך התמקדות בלוגיסטיקה יעילה, שיווק ופרסום. באותה תקופה הוחלט ב Superscope לשווק את מוצרי Marantz כמותג עלית של מוצרי אודיו ואת מוצרי Superscope cכמותג עממי שישא את התוית "made by Marantz."

בשנות השמונים של המאה שעברה, עם התגברות התחרות בין יצרניות שונות בתחום מוצרי הצריכה מכרה החברה את מרבית נכסיה כולל מרכז היצור הגדול בקליפורניה . גם שם החברה שונה מ Superscope Inc. ל Marantz Company. בשנת 1987 פרש ג'וף טולצ'ינסקי מתפקיד יו"ר מועצת המנהלים של החברה וזמן קצר לאחר מכן נמכרה Marantz Company לחברת Dynascan Corporation (כיום : Cobra Electronics Corp).

עד 1990 הספיקה Cobra למכור את המותג Marantz ל Philips Electronics. בתהליך המכירה הסכימה Philips ש Cobra תמשיך לשווק את מוצרי Marantz Professional בארצות הברית .בשנת 1993 הקים עובד בכיר שפרש מ Cobra חטיבה חדשה בשם Superscope Technologies ורכש גם את הזכויות על השם המסחרי Superscope וכן את כל זכויות ההפצה למוצרי המותג Marantz Professional באמריקה.




 

© כל הזכויות שמורות * All trademarks are the property of their respective owners