נא להמתין להופעת התפריט



 
טלוויזיה בהפרדה גבוהה HDTV
הקטן טקסט הגדל טקסט טקסט רגיל

יתרונות הפורמט

לטלוויזיה בהפרדה גבוהה יתרונות רבים. ישנן מספר סיבות מדוע אלה עדיפות על שיטת השידור הנפוצה כיום : עליונות ספרתית, פרטי תמונה, סריקת מסך מתקדמת, צליל ספרתי, אין יותר צללים, שטח תמונה צפיה מוגדל, הקרנת סרטים משופרת מ- DVD ועוד. להלן פירוט היתרונות :

יחסי מסך חדשים
במקלטי הטלוויזיה הנפוצים כיום , יחסי המסך (כלומר , הפרופורציה בין רוחב המסך לגובהו ) הם 4:3 ( רוחב ביחס לגובה ) . במקלטי HDTV , לעומת זאת, שונה היחס והועמד על 16:9 והתמונה רחבה יותר ב 33% . למעשה , הצפיה ביחסי מסך אלה מתאימה יותר לעין מאשר יחסי המסך הישנים
ופורמט המסך הרחב המוכר מהקולנוע מאומץ סוף סוף גם בטלוויזיה במשך שנים רבות שנים הועברו סירטי קולנוע שצולמו בפורמט רחב לפורמט הצר של הטלוויזיה תוך עיבוד והוצאה של חלקים מהתמונה. בכך נפגמה הנאת הצופים מהצפיה בסרטים רבים, בגלל שסצינות רבות איבדו את האפקט המרשים שלהן. גם לפני השידורים ספרתיים היו בעבר שידורים במסך רחב באירופה ובארה"ב בחבילות לווין שונות , אבל רק עם בוא עידן השידורים הספרתיים החל פורמט 16:9 להיות נפוץ יותר .

במסגרת הכחולה : תצוגה רגילה עם יחסי מסך 4:3 ( כמקובל במרבית המקרים כיום ) במסגרת הירוקה : מסך חדש widesceen ,עם יחסי מסך 16:9 .

במסגרת הכחולה : תצוגה רגילה עם יחסי מסך 4:3 ( כמקובל במרבית המקרים כיום ) במסגרת הירוקה : מסך חדש widesceen ,עם יחסי מסך 16:9

רזולוציה
הרזולוציה של מסך טלוויזיה רגיל בשיטת PAL עומדת על 625 קווים ( ורק 525 קווים ב NTSC ) אבל רק 480 מהם באמת ניראים לעין הצופה. מקלט טלוויזיה רגיל (אנלוגי ) מסוגל להציג 210,000 פיקסלים תמונה . מקלטי טלוויזיה בהפרדה גבוהה מסוגלים להגיע עד 1920 פיקסלים (אופקי ) על 1080 ( אנכי ) ומקסימום של 2,073,600 פיקסלים לתמונה כלומר , כמעט פי עשר מתמונת טלוויזיה רגילה. למעשה , כשדוחסים את כל הפיקסלים האלה לתמונת טלוויזיה רגילה התוצאה המיתקבלת היא תמונה באיכות משובחת .

איכות שמע
לטלוויזיה בהפרדה גבוהה פס קול עם 5.1 ערוצים באיכות צליל הדומה לזו המופקת מ CD . בשידור הדיגיטלי ניתן להאזין לפס קול Digital/AC-3 Dolby בדומה לזה המושמע בקולנוע או DVD.

תמונות ללא צללים
כאשר קיימות בעיות קליטה בשידורים אנלוגיים , התמנוה מוכפלת ומופיעים הצללים המוכרים. בשידור ספרתי בעיות אלה נעלמות כל זמן שאות השידור הוא איכותי. בשיטה הדיגיטלית אין יותר " שלג " צללים או רעידות .
מבחר חיבורים אודיו/ וידאו
מרבית הממירים (מקלטים ) בהפרדה גבוהה מסופקים עם שפע אפשרויות לחיבורים עם מכשירים שונים .
חיבורי הוידאו עשויים לכלול :
DVI ממשק חוזי (וידאו ) ספרתי - Digital Interface Video
חבור כזה מאפשר ממשק מספרתי - לספרתי בין מקור הקליטה (מקלט או ממיר ) לבין התצוגה ( מסך ). הוא מעביר הוא משדר סריקה פרוגרסיבית של HDTV ו DVD. בין כל הבחירות של חבורים שונים ,זו הבחירה הטובה ביותר.

HD Video Component
מפצל את אות החוזי (וידאו ) לשלושה ערוצים : אדום, ירוק וכחול , לקבלת תוצאות מעולות. משדר סריקה פרוגרסיבית של HDTV ו DVD. (כדאי לדעת שחבור מסוג Video Component עבור שדור בהפרדה רגילה,DS, משתמש באותם כבלים אבל אינו משדר סריקה פרוגרסיבית או HDTV ולמרות זאת זהו שפור לעומת S-Video ).

S-Video
מפצל את אות החוזי לשני אותות : chrominance ( הצבע של התמונה ) ו luminance (עוצמת ההארה של התמונה ). עדיף על video composite אבל יעיל הרבה פחות לעומת video component ( SD או HD ).

Video Composite
כבל צהוב בודד ,שמעביר את כל נתוני החוזי. אם למקלט הטלוויזיה ישנה גם כניסת S-Video עדיף להשתמש בה.

Coaxial RF
מערבב את אות החוזי ואת זה של האודיו .זהו החיבור הנחות ביותר הקיים כיום. העדיפו ,במידת האפשר להשתמש בחיבור אחר, אם קיים.

חיבורי האודיו עשויים לכלול :
חיבור אופטי 5.1
מאפשר צליל היקפי digital sound להנאה מיטבית, מה שמכונה קולנוע ביתי
חיבור 5.1 קואקסיאלי
מוכר גם בכינוי S/PDIF . זו אלטרנטיבה לחיבור אופטי. יש כאלה המעדיפים
חיבור כזה במקום חיבור אופטי.
חיבור אודיו RCA
החיבור הקלאסי של צמד כבלים אנלוגיים ( שחור ואדום )
 

© כל הזכויות שמורות * All trademarks are the property of their respective owners